Избрани теми

Модернизация и реновиране

Асансьорният сервиз предлага широка гама от услуги, свързани с обновяването и модернизацията на различни по вид асансьори.

Разнообразие от резервни части за асансьори

Сред нашите партньори са много вносители и производители на резервни части. Те предлагат богато разнообразние на модели асансьорни врати, бутониери, ел. табла, електронни устройства, домофони, разговорни устройства и други елементи за обновяване на асансьора. Гарантираме качествена изработка на кабината, таблото и вратите на асансьора.

Модернизиране на системата за управление на асансьора

Фирмата разполага със специалист с дългогодишен опит в областта на електрониката и автоматизацията. Високата квалификация на асансьорните техници ни позволява да реализираме системи за управление с честотен регулатор и да изпълним всякакви индивидуални желания на клиентите. Модернизацията на системата за управление на асансьора подобрява неговата сигурност, удължава живота на двигателя и подобрява комфорта при спиране и тръгване. Освен това намалява разходите за поддръжка на асансьорната уредба. Фирмата предлага гаранционен и извънгаранционен сервиз.

Двигател и асансьорно табло преди модернизацията

Преди ремонта

 

Двигател и асансьорно табло след модернизацията

След ремонта

Как да разберем, че асансьорът се нуждае от модернизация

Голяма част от асансьорите в експлоатация са в критично състояние и са опасни за пътниците и неприятни за ползване. Модернизацията на асансьора е свързана с инвестиция от страна на ползвателите, но тя може значителни да намали разходите за поддръжка и да подобри безопасността, комфорта, скоростта на придвижване и интериора на кабината.
Решението за модернизация е трудно и обвързано с разходи, но “Автоматизация Трейд” предлага комбинирани пакети – реновиране и гаранционен/извънгаранционен сервиз на атрактивни цени. В зависимост от състоянието на асансьора,той може да се обнови изцяло или частично. При частичното се прави преглед на съществуващия асансьор и на база на резултатите се определя, кои части е най-наложително да бъдат модернизирани – (пр. двигателя, въжета и задвижващи ролки, ел, табло, осветление или др.) и кои части не съответстват с действащите норми. При пълната модернизация се извършват всички посочени мерки или асансьорът се подменя с нов.

Ако се колебаете дали е необходима модернизация, ще ви дадем някои насоки, събрани от многогодишен опит. Намеса е наложителна, ако забелязвате, че асансьорът:

  • не е безопасен за пътниците (опасни кабели, липса или недстатъчно осветление, повредено предпазно стъкло)
  • се движи прекалено бавно
  • не спира точно на етажите
  • често е спрян и се нуждае от сервиз
  • има повишено натоварване (сградата е променила предназначението си)